Ik werk sinds 1981, de tijd waarin de maatschappij nog van mening was dat iedereen die niet in staat was zijn juridische problemen op te lossen voor gratis gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking moest komen. Ik heb meer dan 37 jaar juridische ervaring en ik heb veel veranderingen gezien, zeker niet altijd ten goede.

Ik ben gaan werken als jurist bij het Bureau voor Rechtshulp en de laatste 20 jaar ben ik werkzaam als advocaat, waarvan de laatste 12 jaar binnen mijn eigen advocatenpraktijk. Ik werk voornamelijk voor particulieren cliënten, nog steeds voor mensen die niet in staat zijn hun advocaat zelf te betalen en aanspraak maken op de gefinancierde rechtsbijstand, ook al is dit nu met een eigen bijdrage. Ik zal u mijn mening besparen over de doorgevoerde wijzigingen in de regelgeving over de gefinancierde rechtsbijstand. Het zal u duidelijk zijn dat ik vooral een tegenstander hier van ben.

Bij mijn werk voor het Bureau voor Rechtshulp gaf ik dit vorm door tijdens de spreekuren samen met een cliënt naar een oplossing van de juridische problemen te zoeken. En als dit niet lukte, werd in overleg met de cliënt een dossier aangelegd. Telefoongesprekken, briefwisselingen met de wederpartij, het indienen van bezwaarschriften bij het UWV en de diverse gemeentes, het voeren van rechtbankprocedures, het werd allemaal ingezet om de cliënt bij te staan.

In 1998 ben ik als advocaat gaan werken, in eerste instantie voor het Bureau voor Rechtshulp. Ik ben opgeleid door een zeer ervaren verzekerings- en aansprakelijkheidsadvocaat (een van de oprichters van de specialisatievereniging LSA en de specialisatieopleiding voor personenschade, de latere Grotius Academie) die mijn interesse voor de letselschadepraktijk heeft aangewakkerd.

In 2007 ben ik met mijn eigen praktijk gestart nadat ik vanaf 2002 als zelfstandig advocaat aangesloten was geweest bij een groep advocaten met zeer diverse praktijken. Met deze leerschool was ik klaar om mijn eigen kantoor te beginnen. In de afgelopen 12 jaar ben ik mij steeds mee gaan toeleggen op personenschade en letselschade. Arbeidszaken en uitkeringszaken verwijs ik door, maar door mijn lange ervaring beschik ik over een breed netwerk om de juiste advocaten te vinden.

Begin 2013 ben ik opgeleid als intervisiebegeleider. Ik begeleid voor 4 intervisiegroepen – 3 groepen voor mijn specialisatievereniging LSA en 1 algemene groep – zo’n 8 bijeenkomsten per jaar. Deze intervisiebegeleiding wordt steeds belangrijker binnen mijn praktijk.